September 2016

Spørgsmål:

Hvad er det vigtigste I livet Nukunu?

Nukunu:

Det vigtigste ved livet er, at være tilstede/nærværende så meget som muligt – at opleve vores oplevelser.

For det meste er vi ikke nærværende I det nuværende/det der sker lige nu. Skulle det faktisk ske at vi er nærværende, putter vi etiketter på, dømmer og begrebsligører (forestiller), men vi oplever I virkeligheden ikke oplevelserne (vi er ikke nærværende/tilstede I dem). Det meste af tiden drømmer vi om fremtiden, for hvad kunne der være (af værdi) I dette kedelige nuværende øjeblik?

Men dette kedelige øjeblik/nu er “DET”! Ethvert øjeblik/nu er “DET” og hvis vi kunne være tilstede/nærværende ville vi erkende/indse at der ikke er andet end “DET”. Men vi ser ikke dette. Vi tror at det (“DET”) er en eller anden form for fantastisk oplevelse, men det (“DET”) er hvad oplevelserne er lavet/skabt af – alle oplevelserne. Vi rejser ud i alle kroge og hjørner I verden for at finde det (“DET”), fordi vi tror at det er noget vi har brug for at få, noget vi har brug for at opnå. Vi kan ikke forstå at det er hvad selve dette øjeblik her og nu, er lavet af.

Så vær stille og vid at du vil være opfyldt uanset hvad der er I øjeblikket/nuet. Men du må møde øjeblikket/nuet som det er. Vi er sjældent i øjeblikket/nuet som det er, fordi vi har alle mulige ideer om hvordan det skal være og derfor er vi ikke rigtigt her/tilstede. Hvor er det ægerligt!

Livet er fantastisk hvis vi bevæger os ud over/transcenderer tid og rum! Hvordan gør man så det? Ved at være stille og hvile ind I hvad der bliver oplevet her og nu. Så vil vi pludselig bevæge os bagom/udover fænomenerne og se at alt er et udtryk for den tidløse realitet vi er.

Som J. Krishnamurti sagde “hvis du ser igennem dette (fænomenerne), bliver du “DET”.